‘Slachtoffer’ aanrijding botste zelf tegen auto

Geplaatst op 14 mei 2012, om 18:07 uur

PUTTEN – Het 17-jarige meisje dat tegenover de politie verklaarde woensdag te zijn aangereden door een groene auto in haar woonplaats Putten, blijkt zelf tegen de auto, die geparkeerde stond, te zijn gereden.

Het ‘ongeluk’ zou zijn gebeurd rond 09.10 uur op de kruising van de Postweg met de Gebbekuillaan. Het meisje verklaarde geen voorrang te hebben gehad van een automobilist en daardoor tegen de auto te zijn gebotst. De bestuurder zou geen gegevens hebben uitgewisseld. De 17-jarige raakte lichtgewond.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Naar aanleiding van de oproep in de media meldde de eigenaresse van de auto zich bij de politie, met een andere lezing van het verhaal. Zij bleek al aangifte te hebben gedaan van de schade via internet, maar door de uiteenlopende versies over de toedracht was dit door de politie niet gekoppeld aan dit incident. De eigenaresse hoorde op die bewuste ochtend een knal, en zag dat een fietsend meisje met paraplu tegen haar auto aan was gebotst. Het meisje was daarna weggefietst. De schade was een flinke deuk en krasspoor op de kofferbak.

De 17-jarige is geconfronteerd met deze andere lezing, en gaf toe het verhaal over de aanrijding verzonnen te hebben. De 17-jarige gaat persoonlijk haar excuses aanbieden aan de gedupeerde en de schade wordt door haar ouders vergoed.