Slachtoffertjes drama Terwolde vergiftigd

Geplaatst op 1 mei 2012, om 19:05 uur

TERWOLDE – De twee broertjes Joey (10) en Jayden (7) die in de nacht van 17 januari dood gevonden zijn in een huisje op een recreatiepark in Terwolde zijn vergiftigd. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens een zitting in de Zutphense rechtbank.

Hun 41-jarige moeder D.R. wordt verdacht van moord op haar zoontjes. Ze was zelf zwaargewond geraakt en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar werd ze aangehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

R. was kort voor de moord vanuit Spijkernisse met haar kinderen naar Terwolde verhuisd om na een echtscheiding daar een nieuw bestaan op te bouwen. De moeder wordt op dit moment psychisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Er moeten ook nog getuigen worden gehoord en de officier van justitie wil dat het sectierapport van Joey opnieuw wordt bekeken. In dat rapport wordt namelijk als tweede doodsoorzaak een ontsteking aan de hartspier genoemd. De officier wil weten of het aannemelijk is dat niet de medicatie maar de hartspierontsteking de doodsoorzaak is. Verder moet een laptop verder worden onderzocht. Er moet blijken wat er ’s middags voor de moord is gezocht op de laptop. Daarnaast moet er onderzoek naar vingerafdrukken worden gedaan op medicijnstrips.