Twee gewelddadige berovingen in Apeldoorn

Geplaatst op 21 mei 2012, om 16:50 uur

APELDOORN – De politie zoekt getuigen van twee gewelddadige berovingen die afgelopen woensdagavond en vrijdagnacht plaatsvonden in het Oranjepark en op de Hoofdstraat in Apeldoorn. Het ernstigst is een 26-jarige Apeldoorner er aan toe. Hij werd bewusteloos geslagen en liep kneuzingen op.

Het incident op de Hoofdstraat vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag; de 26-jarige Apeldoorner werd beroofd van zijn jas en geld. Hij liep rond drie uur richting het station, toen hij ter hoogte van het pleintje bij de Kijkshop werd aangesproken door een groep van zes getinte mannen in de leeftijd van twintig tot 26 jaar. De man wilde aanvankelijk doorlopen, maar de groep belemmerde hem de doorgang en eiste meteen geld. Daar peinsde hij niet over. Daarop werd hij tegen de grond gewerkt en geschopt en geslagen. De Apeldoorner raakte buiten bewustzijn. Toen hij bij kennis kwam bleek de groep verdwenen en zijn jas en geld gestolen. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een 17-jarige Apeldoornse jongen die woensdagavond werd mishandeld en beroofd in het Oranjepark meldde het incident uit angst voor zijn belagers pas afgelopen weekend bij de politie.

De jongen liep ’s avonds rond acht uur door het Oranjepark op weg naar de stad, toen vlakbij de brug plotseling een groep van zes jongeren in de leeftijd van 18 tot 20 jaar om hem heen kwam staan en zijn telefoon opeiste. Dat weigerde hij, waarna de Apeldoorner tegen de grond werd gewerkt, vuistslagen in zijn gezicht kreeg en ten slotte – zonder telefoon – wist te ontsnappen. Hij ging later op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis om zich te laten verzorgen.

De politie heeft de twee zaken in onderzoek en is op zoek naar tips en getuigen. Bellen kan naar 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).