Verdachte klusjesmannen in regio Zutphen

Geplaatst op 22 mei 2012, om 15:18 uur

ZUTPHEN – In Zutphen en omgeving zijn de afgelopen week veronderstelde Ierse oplichters actief geweest. Volgens de politie zijn er meldingen binnen gekomen van mensen, meestal ouderen, die na een bezoek van de mannen de zaak niet vertrouwen en daarom de politie bellen. Dat meldt de Stentor.

In Zutphen ging het om een Ierse man die maandag in de Hemonystraat een oudere vrouw aanbood haar huis te schilderen voor 1400 euro. Ook zij vertrouwde de zaak niet en belde vervolgens de politie. De klusjesman reed in een wit busje met een Iers kenteken. Politiewoordvoerder Anton de Ronde waarschuwt in de Stentor voor dit soort praktijken. “Laat je niet overreden door iemand die je niet kent, hoe aantrekkelijk het aanbod ook klinkt. Het beste is om in zee te gaan met lokale ondernemers. In ieder geval met bedrijven waar je later eventueel verhaal kunt halen. In het geval van klusjesmannen uit het buitenland is de taal vaak een probleem, ze hebben geen vast adres en de klant weet niet wat ze afleveren.”

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Eerder dit jaar kwamen er soortgelijke berichten uit het westen van het land. Ook toen bleken de klussers moeilijk traceerbaar en eindigde de opdracht vaak in een geschil over de prijs. Het is voor de politie heel lastig om daar iets aan te doen.