Vijf aanhoudingen na wedstrijd Vitesse-NEC - GelreNieuws.nl

Vijf aanhoudingen na wedstrijd Vitesse-NEC

Geplaatst op 13 mei 2012, om 18:43 uur

ARNHEM – De politie heeft na de wedstrijd Vitesse-NEC in het GelreDome vijf arrestaties verricht. Twee raddraaiers vonden het nodig om met stenen naar passerende auto’s te gooien. Toch spreekt de politie van een rustig verlopen wedstrijd.

Naast de twee stenengooiers werd één persoon opgepakt voor opruiing, één iemand voor belediging van een ambtenaar en een andere persoon werd aangehouden wegens baldadigheid en het zich niet kunnen identificeren. Direct na de wedstrijd ontstond in het stadion een grimmige sfeer bij het NEC-vak; de ME stond paraat, maar hoefde niet in te grijpen.

Mensen die een steen tegen hun auto hebben gekregen worden door de politie verzocht om contact op te nemen en aangifte te doen. Ook eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Na de wedstrijd is de NEC-aanhang met bussen vertrokken. De Mobiele Eenheid moest optreden tegen Vitesse-supporters die bij de bussen van de NEC-fans wilden komen. De politie onderzoekt of zich hier strafbare feiten hebben voorgedaan.

Vitesse won de wedstrijd met 2-0 en heeft daarmee de finale van de play-offs voor Europees voetbal bereikt. Twee NEC-spelers kregen een rode kaart.