Brokkenpiloot heeft 20.000 euro in auto

Geplaatst op 23 juni 2012, om 16:12 uur

APELDOORN – Een 44-jarige Duitse automobilist heeft vrijdag bij Apeldoorn een botsing veroorzaakt die hem duur komt te staan. De man raakte rond 17 uur op de snelweg A1 de vangrail. Medeweggebruikers hielden hem tegen tot de politie kwam. Zij hadden namelijk het vermoeden dat de man gedronken had, omdat hij slingerend en met wisselende snelheid had gereden.

Uit een blaastest bleek dat de man niet gedronken had, toch moest hij mee naar het politiebureau. Daar gaf de Duitser een valse naam op. Later bleek waarom; zijn rijbewijs was door de Duitse politie ingenomen. De verdachte verklaarde erg moe te zijn geweest. Ook gebruikte hij naar eigen zeggen medicijnen. Er is een bloedproef afgenomen om vast te stellen of het medicijngebruik het rijgedrag van de man beïnvloed heeft. De uitslag daarvan is nog niet bekend.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Toen agenten de auto onderzochten, vonden zij 20.000 euro aan contant geld. De 44-jarige kon niet uitleggen hoe hij aan het geld komt. De man is in de cel gezet op verdenking van witwassen. De politie onderzoekt of het geld met criminaliteit is verdiend. Het geld en de auto, een dure Mercedes, zijn in beslag genomen.