Eis: 15 jaar tegen oud-directeur GelreDome

Geplaatst op 21 juni 2012, om 18:48 uur

ARNHEM – Het Openbaar Ministerie heeft donderdag 15 jaar cel geëist tegen voormalig directeur van GelreDome Jasper van Amstel (47). Hij wordt verdacht van moord op zijn vrouw op een moment dat hun relatie in een crisis verkeerde.

Van Amstel werd eind november opgepakt nadat hij ’s nachts de politie had gebeld met de mededeling dat hij zijn vrouw had gedood in hun woning in de wijk Elden. Agenten vonden de zwaargewonde vrouw die in allerijl naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen werd gebracht. Daar overleed ze enkele uren later aan haar opgelopen verwondingen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Van Amstel bekende dat hij zijn vrouw met een honkbalknuppel heeft geslagen, vervolgens de kinderen naar de buren bracht, terugging en een kussen op haar gezicht gedrukt heeft. Dat Van Amstel na het slaan teruggegaan is, maakt het volgens de officier van justitie voorbedachte rade, en dus moord.

Van Amstel was tijdens de zitting emotioneel, gaf aan de gebeurtenissen niet te kunnen verklaren en wilde dat hij de tijd terug kon draaien.

Eerder bestond het vermoeden dat van Amstel mogelijk last van een psychische stoornis op het moment dat hij zijn vrouw om het leven bracht. Tijdens de zitting bleek dat er volgens psychiaters en psychologen geen sprake is van een stoornis en Van Amstel daarmee volledig toerekeningsvatbaar is.

De rechtbank in Arnhem doet op 5 juli uitspraak.