Gestolen tas terug dankzij alerte machinist - GelreNieuws        

Gestolen tas terug dankzij alerte machinist

Geplaatst op 24 juni 2012, om 14:51 uur

LIEVELDE – De politie heeft een 29-jarige man uit Aalten aangehouden. Hij had ruim een maand geleden een tas bij een treinmachinist afgehaald die kort daarvoor was gevonden. De tas bleek niet van hem te zijn. De alerte machinist zag hem zaterdag weer belde de politie.

Op woensdag 16 mei was een 21-jarige vrouw haar tas vergeten in de trein. Ze stapte uit op het Station in Lievelde en ontdekte dat ze haar tas miste. Ze heeft contact gezocht met de machinist die de tas kort daarvoor aangeboden had gekregen van een vinder. Daarna had er zich een andere jongen bij hem gemeld die zich uitgaf als de eigenaar. De machinist gaf hem de tas mee. De vrouw heeft de machinist verteld dat het haar tas was.

Zaterdag zag de machinist de jongen die hij de tas had meegegeven. Hij sprak hem aan en hield hem tegen. Gebelde agenten kwamen ter plaatse en hebben de verdachte, een 29-jarige man uit Aalten, aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De tas is inmiddels teruggegeven aan familieleden van de eigenaresse. De politie maakt proces-verbaal op.