Grote schade na blikseminslagen Zutphen

Geplaatst op 21 juni 2012, om 22:52 uur


ZUTPHEN
– Meerdere huizen in de gemeente Zutphen hebben donderdagavond grote schade opgelopen door blikseminslag. In een huis aan de Berkenlaan werd de meterkast uit de muur geslagen, zegt de brandweer.

Rond half elf was er een harde knal te horen in Zutphen en omgeving. Volgens de brandweer was op meerdere plaatsen de bliksem ingeslagen. De bewoners van een woning aan de Ida Gerhardtsingel in de wijk Leesten belden 112, omdat zij dachten dat er brand was uitgebroken. Brandweer, politie en een ambulance rukten uit. Ter plaatse bleek er geen brand te zijn. De bliksem was ingeslagen op het dak van het huis. In het hele blok was de stroom uitgevallen. De brandweer heeft de huizen gecontroleerd en de stroom weer ingeschakeld.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Meerdere flatwoiningen aan de Berkenlaan in Zutphen liepen flinke schade op door blikseminslag. Niemand raakte gewond. Kort voor elf uur sloeg de bliksem in op het dak van het flatgebouw. Direct viel de stroom uit. De schade in de acht huizen op de bovenste woonlaag is groot. Lampen zijn uit het plafond geslagen, stopcontacten zijn van de muur gesprongen en de bedrading in de meterkast is gesmolten. De brandweer heeft de 24 woningen gecontroleerd. Nergens was er brand uitgebroken. Salvage werd ingeschakeld voor de schade-afhandeling.

[jwplayer mediaid=”74183″]