Kledingdiefstal en bedreiging in Zutphen - GelreNieuws        

Kledingdiefstal en bedreiging in Zutphen

Geplaatst op 12 juni 2012, om 11:49 uur

ZUTPHEN – De politie heeft maandag twee Zuid-Europese jongemannen van 19 jaar aangehouden voor diefstal in een Zutphense kledingzaak. Bijna gelijktijdig was er op het NS-station een bedreiging. Uit nader verhoor bleek dat beide zaken niets met elkaar te maken hebben, zegt  de politie.

De politie kreeg rond 15.45 uur een melding dat twee jongemannen bij C&A aan de Overwelving betrapt waren op kledingdiefstal. Zij waren er te voet vandoor gedaan richting het station. Vervolgens kwam er een melding dat op het station drie jongeren met een mes bedreigd waren. Het vermoeden bestond dat het om getuigen ging die de verdachten wilden aanhouden. Op aanwijzing van andere getuigen werd een mes gevonden en een surveillance-eenheid wist de twee winkeldieven in het park bij de Hanzehof aan de Coehoornsingel aan te houden. Hun buit in een plastic tas is volgens de politie nog steeds niet terecht.

De verdachte van de bedreiging is vermoedelijk een Noord-Afrikaans type dat op de fiets vanuit het centrum was gekomen. De slachtoffers zijn mogelijk met de trein verder gereisd. De politie komt graag met hen in contact via 0900-8844.