Man brengt gehuurde scooters niet terug - GelreNieuws.nl

Man brengt gehuurde scooters niet terug

Geplaatst op 19 juni 2012, om 15:16 uur

EERBEEK/HOENDERLOO – De politie is op zoek naar een onbekende man die op maandag 21 mei bij de VVV-vestigingen in Eerbeek en Hoenderloo twee scooters huurde, maar deze niet meer terug kwam brengen.

De man gebruikte een ID-kaart van iemand anders en geeft valse telefoon- en adresgegevens op. Beide scooters zijn 1700 euro waard, zegt de politie.

De man meldde zich rond 12:30 uur eerst bij de VVV in Eerbeek, gevestigd in een boekhandel aan de Stuijvenburchstraat. Hij huurde een witte bromscooter van het merk Piaggio met kenteken F-572-HK en betaalde de huursom van enkele tientjes, maar brengt de bromscooter niet meer terug.

Ongeveer een uur later, rond 13:30 uur, meldde hij zich in Hoenderloo aan de Apeldoornseweg. Ook hier huurde de man een witte bromscooter van het merk Piaggio, dit keer met kenteken F-582-HK. Opnieuw betaalde de man de huursom, maar zien de VVV-medewerkers de scooter ook niet meer terug.

In Hoenderloo is de man door een beveiligingscamera gefilmd. De politie heeft de beelden op depolitiezoekt.nl gezet en hoopt dat iemand de man herkent.