Omgekomen politiemensen herdacht - GelreNieuws.nl

Omgekomen politiemensen herdacht

Geplaatst op 14 juni 2012, om 18:33 uur


WARNSVELD –
Donderdag vond in de Tuin van Bezinning in Warnsveld de jaarlijkse herdenking van politiemensen die sinds 1946 tijdens hun werk door een ongeval of geweld om het leven zijn gekomen plaats.

De Tuin van Bezinning, een nationaal politiemonument bij Huis ‘t Velde, draagt de namen van 159 politiemensen. Dit jaar voegde de politie daar twee namen aan toe.

Bij de ceremonie waren familieleden van de omgekomen politiemensen aanwezig. Tevens waren vertegenwoordigers van de 26 politiekorpsen, de Politieacademie en de Minister van Veiligheid en Justitie de heer Opstelten bij de herdenking aanwezig.

De Minister hield een korte toespraak, evenals de voorzitter van de Raad van Korpschefs de heer Kuijs, die vervolgens samen met een vertegenwoordiger van de nabestaanden een krans bij het monument legden.

Afgelopen jaar werden de namen van M. van der Ven en L. Kuijten aan het monument toegevoegd. Beiden kwamen vorig jaar september om het leven bij verkeersongevallen met hun dienstmotor. M. van der Ven, motoragent van het korps Noord- en Oost- Gelderland kwam om het leven bij een ongeval in Beek (Achterhoek.) Motoragent van L. Kuijten van het korps Utrecht kwam om het leven bij een ongeluk in Oudewater.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com