Trio aangehouden bij controle insluipingen

Geplaatst op 5 juni 2012, om 11:17 uur

HARFSEN – In verband met het feit, dat er regelmatig insluipingen in het buitengebied van Lochem plaats vinden, controleerde de politie maandag 4 juni in Harfsen drie vrouwen in een auto. De bestuurster bleek geen rijbewijs te hebben.

De laatste weken vinden er in het buitengebied regelmatig insluipingen plaats. Vaak worden de bewoners aan de praat gehouden en blijkt er iemand achterom, via een niet afgesloten deur of raam naar binnen te gaan, en wordt er geld gestolen. De signalementen van de betrokkenen zijn vaak uiteenlopend. Omschrijvingen van vrouwen met lange rokken, donkere haren en soms slecht Nederlands sprekend, komen regelmatig voor, maar niet in alle gevallen. Ook wordt er over mannen gesproken die in de auto wachten of soms op het erf worden aangetroffen en dan een smoes ophangen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Maandagmiddag surveilleerden agenten in verband met de insluipingen in Harfsen. Hun aandacht werd getrokken door drie vrouwen in een auto. Het kenteken werd opgevraagd en dit zorgde voor een ‘hit’ in de politiesystemen. De auto werd aan de kant gezet en de bestuurster, een 23-jarige vrouw uit Breda bleek geen rijbewijs te hebben. Eén inzittende kon zich niet legitimeren en de ander bleek gesignaleerd te staan omdat ze nog een boete moest betalen. Het trio werd overgebracht naar het politiebureau. Na het uitschrijven van diverse bekeuringen is het trio heengezonden.

De politie vraagt om bij verdachte situaties direct 0900 – 8844 of 112 te bellen. In veel gevallen zijn ouderen de dupe van insluipingen. De politie adviseert familie en hulpverleners om dit onderwerp met hen te bespreken, zodat er alert gereageerd kan worden.