Wilp: man probeert vrouw (22) aan te randen

Geplaatst op 29 juni 2012, om 13:52 uur

WILP – Op de Wilpsewijk in Wilp heeft een nog onbekende man donderdag aan het eind van de middag geprobeerd een 22-jarige vrouw aan te randen. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

Een vrouw fietste rond 17.00 uur vanuit de richting Intratuin in de richting van Wilp. Vanaf het fietspad van de Johannahoeve kwam een man de dijk opfietsen. Hij fietste eerst een poosje voor de vrouw uit, maar stopte vlak bij tuinbedrijf Tuinland plotseling. Hij liet ook de vrouw stoppen en pakte haar bij haar arm vast. De vrouw verzette zich hevig en kon op haar fiets ontsnappen aan de man. De man achtervolgde haar nog even, maar hij kon haar niet bijhouden. Het is niet bekend waar de man naar toe is gefietst.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het zou gaan om een getinte man van ongeveer 35 á 40 jaar oud. De politie denkt dat hij uit een Noord-Afrikaans land komt. De man heeft een normaal postuur, is ongeveer 1 meter 80 lang, heeft bruine ogen en een groot zogenaamd afro-kapsel. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een roze t-shirt.

De politie is met name op zoek naar de bestuurder van een gele auto die na het incident nabij de Voordersteeg door de vrouw werd aangesproken.