Zoekactie naar vermiste visser in Hattem

Geplaatst op 30 juni 2012, om 15:11 uur


HATTEM
– In Hattem is de politie zaterdagmiddag een zoekactie gestart naar een 37-jarige sportvisser uit die plaats. Buurtbewoners sloegen alarm toen ze de man al sinds ’s ochtends niet meer aan de plas de Waa aan de Rietkamp zagen zitten, terwijl zijn visspullen nog wel op de plek lagen.

De politie werd rond half twee gewaarschuwd. De man zou vrijdagavond voor het laatst gezien zijn. Wat er daarna met hem is gebeurd, is onduidelijk. Een getuige vertelde dat de vishengels ’s ochtends nog bij de rest van de spullen lagen, maar ’s middags niet meer. Een mobiele telefoon en rookwaar van de man bleken nog wel op de locatie aan de plas te liggen. Ook zouden de deuren van zijn woning, een straat verderop, open hebben gestaan. Ook de autodeuren waren van het slot.

De politie heeft in eerste instantie met een politiehelikopter gezocht. Even later werd met behulp van een politiehond de omgeving afgezocht op sporen. Die leek wat geroken te hebben in de buurt van het visstekje, waarna duikers van de brandweer het water in gingen. Ook dat leverde geen resultaten op.

Medewerkers van de Technische Recherche hebben buurtbewoners en getuigen gevraagd om tips en aanwijzingen. Over het verdere verloop van het onderzoek en de zoektocht naar de man kon de politie nog niet veel kwijt. Een misdrijf sluit de politie niet uit, maar wat er daadwerkelijk met de man gebeurd is, blijft ook voor de politie nog een raadsel.

[jwplayer mediaid=”75182″]

Meer foto’s op StefanVerkerk.nl