Agressieveling grijpt 13-jarige bij de keel - GelreNieuws.nl

Agressieveling grijpt 13-jarige bij de keel

Geplaatst op 6 juli 2012, om 21:21 uur

ZUTPHEN – Donderdagochtend 5 juli vond op het fietspad langs de IJssel bij Zutphen een mishandeling plaats. Een fietser zou na een woordenwisseling de keel dicht hebben geknepen van een 13-jarige fietser uit Deventer.

Het incident gebeurde rond 11.00 uur op het fietspad van de Schauwlaakseweg ter hoogte van het gemaal. De jongen fietste samen met twee vrienden, toen een vrouw hen wilde passeren. Hierbij zou door zowel de vrouw, als de jongen zijn gescholden. De man die bij de vrouw fietste, stopte vervolgens en greep de jongen bij de keel. Hij bedreigde de jongen en fietste uiteindelijk verder. De jongen viel na het incident flauw. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar kon gelukkig snel weer naar huis.

De politie vraagt mensen die iets meer kunnen vertellen over het incident contact op te nemen via 0900-8844. Het gaat om een blanke kalende man van 30 á 35 jaar, hij droeg een beige korte broek en een blauw shirt met korte mouwen. Hij fietste op een zwarte mountainbike. De vrouw is ook ongeveer 30 jaar, blond halflang haar en droeg een rok. Zij fietste op een rode fiets.