Agressieveling trekt spoor van vernielingen

Geplaatst op 17 juli 2012, om 14:36 uur

ZUTPHEN – Een 41-jarige Apeldoorner is maandagavond aangehouden nadat hij in Zutphen een spoor van vernielingen had achtergelaten. Hij koelde zijn woede op auto’s, reclameborden, prullenbakken en een fiets.

Kort voor 18 uur kreeg de politie melding van een beveiliger van een supermarkt aan de Polsbroek in Zutphen dat hij was bedreigd en bespuugd door een agressieve man. Toen agenten arriveerden was de vogel gevlogen. Hij was niet moeilijk te traceren, want al gauw kregen ze meldingen van vernielingen in de stad. Zo sloeg de agressieveling een deuk in een bestelbus op de Schupstoel en vernielde hij prullenbakken op de kruising Laarstraat/Paardenwal. Ook vernielde hij reclameborden en gooide hij een fiets tegen een winkelruit. De man vervolgde zijn tocht met het vernielen van twee auto’s op de Kolenstraat. Van de ene auto moest de spiegel ’t ontgelden,van de andere werd een ruit vernield.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Uiteindelijk konden agenten de man op de Oude Wand aanhouden. Hij kreeg een proces-verbaal en mocht zijn zonden overdenken op het politiebureau.