Amsterdammer verdacht van overval Zutphen

Geplaatst op 3 juli 2012, om 12:30 uur

ZUTPTHEN – Een 29-jarige man uit Amsterdam is afgelopen week door de politie verhoord omdat hij wordt verdacht van twee gewapende overvallen in Zutphen en Doetinchem. De man zat al vast omdat hij verdacht wordt van andere gepleegde feiten elders in het land. Waarvoor zegt de politie niet.

De Amsterdammer zou eind september vorig jaar juwelierszaak De Sprong aan de Sprongstraat in Zutphen hebben overvallen. Een medewerkster raakte hierbij gewond en de overvaller ging er met een hoeveelheid sieraden vandoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ook wordt hij verdacht van betrokkenheid bij een overval op een supermarkt in Doetinchem, twee weken daarvoor. Het personeel werd ruim voor openingstijd opgewacht door drie mannen. Onder bedreiging van een vuurwapen en messen werden bij bijeengedreven en vastgebonden. Sommige medewerkers werden opgesloten. De overvallers verlieten de winkel met meerdere kassalades.

Van beide overvallen zijn beelden van beveiligingscamera’s. Deze zijn door het tv-programma Opsporing Verzocht uitgezonden. Tijdens het onderzoek zijn beide zaken aan elkaar gekoppeld, waarna de politie zicht kreeg op één verdachte.

Alle slachtoffers zijn door de politie in kennis gesteld van de aanhouding.