Getuigen gezocht van incident met motoragent

Geplaatst op 4 juli 2012, om 19:49 uur

WINTERSWIJK – De politie zoekt getuigen van het incident waarbij een jongeman op een scooter heeft geprobeerd om een motoragent aan te rijden. Het incident vond op maandag 2 juli even na het middaguur in Winterswijk plaats.

De motoragent surveilleerde rond 12.45 uur op een onopvallende motor in het centrum van Winterswijk. Op een gegeven moment zag hij twee jongens op een scooter. De scooter had geen kenteken en de motoragent besloot de bestuurder te laten stoppen. Hij maakte zich kenbaar als zijnde van de politie en stelde het op de motorfiets aanwezige stopbord in werking. De bestuurder reageerde hier niet op en ging er vandoor.

Tijdens de achtervolging, die onder meer via de Europalaan en het daar gelegen parkeerterrein van de Jumbo, de Misterweg, Handelscentrum, Parallelweg en de Rondweg Zuid ging, probeerde de scooterrijder de motoragent meerdere keren van de weg te drukken. Uiteindelijk kwam men op een camping aan de Vreehorstweg terecht en hier kon de motoragent de bestuurder aanhouden. Het ging om een 17-jarige jongen uit Duitsland.

De verdachte is ingesloten en vandaag aan de vreemdelingenpolitie overgedragen. De identiteit van de passagier is ook bekend en via de Duitse autoriteiten wordt aan zijn aanhouding gewerkt.

De politie zoekt getuigen die de gedragingen van de jongeman op voornoemde route hebben gezien. Hun informatie is belangrijk voor het proces-verbaal en er kan contact worden gelegd met de politie via 0900 -8844.