Misbruik Klarenbeek in Opsporing Verzocht

Geplaatst op 3 juli 2012, om 23:11 uur

KLARENBEEK – In het programma Opsporing Verzocht heeft de politie dinsdag aandacht besteed aan het ernstig seksueel misbruik van een 10-jarige jongen in Klarenbeek. De politie is dringend op zoek naar getuigen.

Het slachtoffertje is gefascineerd door treinen. Op 12 juni stapte hij om 18:07 uur, zonder dat zijn ouders dat weten, op de trein van station Apeldoorn De Maten naar Klarenbeek. Rond 18:13 uur komt de trein op het Klarenbeekse station aan. De jongen stapt uit en komt op het perron in contact met een onbekende man. Deze neemt het slachtoffer tegen zijn wil mee naar een afgelegen plek in de buurt van het station. Daar wordt het jongetje op zeer ernstige wijze seksueel misbruikt. Het slachtoffer gaat vervolgens zelf naar huis en vertelt thuis wat er is gebeurd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In tv-programma en op depolitiezoekt.nl worden beelden getoond van mogelijk belangrijke getuigen; twee fietsers, twee automobilisten en een voetganger. Ruim 9000 mensen die de bewuste avond in de buurt van Klarenbeek waren, hadden van de politie een sms’je gekregen met de vraag naar de uitzending te kijken.

Volgens politiewoordvoerder Niels Nijman had de politie kort na de tv-uitzending al enkele tips ontvangen. Deze zullen op bruikbaarheid worden onderzocht.