Opnieuw bezoekersrecord Zwarte Cross

Geplaatst op 22 juli 2012, om 18:35 uur

LICHTENVOORDE – Iets meer dan 156.000 liefhebbers van stunts, motorcross en muziek hebben de 16e editie van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde bezocht. Dat is een nieuw record. Vorig jaar waren er 152.000 bezoekers.

Zondag werd ook de miljoenste bezoeker ooit verwelkomd. Het was Mandy Zwart uit het Noord-Hollandse Santpoort. Ze mag de rest van haar leven (tot haar 120e) gratis naar het evenement.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Zondag was de laatste dag het grootste motorcrossevenement ter wereld. Er waren onder meer optredens van de Heideroosjes, Jovink, Erwin Nyhoff en Fiddler’s Green. Rond 16.30 uur was de zondag uitverkocht. Dat betekent dat er op dat moment 65.000 mensen op het festivalterrein aanwezig waren.

Een woordvoerder van de organisatie stelt dat het festival vrijwel probleemloos is verlopen. Het begon vrijdag, en vooral zaterdag en zondag was het druk. Zaterdag telde de organisatie 55.000 mensen, vrijdag bezochten bijna 25.000 mensen de Zwarte Cross. Ook de politie kijkt tot nu toe terug op een rustig verlopen Zwarte Cross. Tot zondagochtend waren er in totaal acht personen aangehouden.