Politie lost waarschuwingsschot in Apeldoorn

Geplaatst op 16 juli 2012, om 19:13 uur

APELDOORN –  Een politieagent in Apeldoorn heeft zich in de nacht van vrijdag op zaterdag zo bedreigd gevoeld dat hij een waarschuwingsschot gelost heeft. Dat gebeurde nadat een achtervolgde auto crashte in De Maten.

De politie zag rond kwart over vier een auto met hoge snelheid richting de wijk De Maten rijden. De agenten zagen dat de autoeigenaar al vaker bekeurd was voor snelheidsovertredingen en besloten hem staande te houden. Daarop ging de auto ervandoor. De bestuurder, een 21-jarige jongeman uit Apeldoorn, maakte diverse verkeersovertredingen en reed uiteindelijk tegen paaltjes. Eén inzittenden kwam na de botsing direct uit de auto en kwam met ‘iets’ in zijn hand richting de politieauto. Eén van de agenten loste daarop een waarschuwingsschot. De jongeman vluchtte het nabij gelegen Matenpark in en wist te ontkomen.

De 21-jarige jongeman uit Apeldoorn kon wel worden aangehouden. Hij bleek te hebben gedronken en blies 1.1 promille. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Er word proces-verbaal opgemaakt. De auto is in beslag genomen.