Topchef door het lint bij opening Tante Blanche - GelreNieuws.nl

Topchef door het lint bij opening Tante Blanche

Geplaatst op 29 juli 2012, om 11:44 uur


BRUMMEN
– Brummen is een restaurant rijker. Zaterdag is Tante Blanche aan de Arnhemsestraat officieel geopend. De 25-jarige eigenaar en chefkok Charles Ek ging tijdens de opening door het lint met zijn ‘lelijke’ eend.

Het nieuwe restaurant zit in het voormalige pand van de Barones. De eigenaren daarvan zijn in mei een restaurant gestart naar het Marktplein. Tante Blanche was een suikertante van de familie van Charles. “Altijd als je bij haar op bezoek kwam was het een feest. De hele dag kregen we heerlijke hapjes en drankjes, zoiets waren we thuis niet gewend”, aldus de jonge ondernemer. “Gasten die in mijn restaurant komen moeten op dezelfde manier kunnen genieten.”

Charles heeft het vak geleerd bij onder anderen ‘De Heeren van Leeuw’ in Utrecht en restaurant ‘OpBuuren’ in Maarssen, het tweede restaurant van sterrenkok Karl van Baggem. Daarnaast hebben velen hem gevolgd toen hij in 2011 meedeed aan het tv-programma Topchef waarin hij de laatsteronde bereikte.

Tijdens de opening hield locoburgemeester Frans Bruning een korte toespraak en wenste hij de ’topchef’ veel succes. “Dit is heel goed voor Brummen.”