Twaalf jaar cel voor ex-directeur GelreDome

Geplaatst op 5 juli 2012, om 18:51 uur

ARNHEM –  De 47-jarige ex-directeur van het Arnhemse Gelredome Jasper van Amstel is donderdag veroordeeld tot 12 jaar cel voor de moord op zijn vrouw afgelopen november in Arnhem.

Van Amstel sloeg zijn vrouw in de nacht van 28 op 29 november 2011 ongeveer tien keer met een honkbalknuppel. Toen zijn jongste dochter binnenkwam, bracht hij de kinderen naar de buren, ging hij terug en duwde hij zijn vrouw nog een kussen op haar gezicht. Het 45-jarige slachtoffer overleed de volgende dag in het ziekenhuis aan de verwondingen die ze die nacht opliep.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Van Amstel kon het niet verwerken dat zijn relatie dreigde te stranden. Het OM had 15 jaar cel geëist wegens moord. Van Amstel. had op meerdere momenten kunnen bedenken waarmee hij bezig was. Zijn advocaat stelde dat er sprake was van doodslag omdat hij in een opwelling handelde en vroeg 6 jaar. De rechtbank is het met het OM eens, maar vindt dat deze moord wel aan doodslag grenst. Van Amstel wilde duidelijk zijn vrouw dood hebben, maar plande dat niet zorgvuldig vooraf. Daarom, en omdat Van Amstel gebukt gaat onder schuldgevoelens, krijgt hij een lagere straf.