Vijf aanhoudingen bij vechtpartij in Zutphen

Geplaatst op 29 juli 2012, om 10:49 uur

ZUTPHEN – Bij een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Dreef in Zutphen heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag vijf mannen in de leeftijd van 21 tot en met 58 jaar uit Zutphen en omgeving aangehouden.

Kort na 01.00 uur kreeg de politie de melding dat een feestje uit de hand zou zijn gelopen en diverse mensen met elkaar op de vuist waren gegaan. Bij komst van agenten reed er net een taxi met meerdere inzittenden weg. Terwijl de agenten duidelijkheid probeerden te krijgen, kwamen er enkele mannen teruglopen en ook de taxi kwam terug. De betrokkenen wilden duidelijk verhaal halen en hadden het vooral op één jongeman voorzien. Om de vechtenden te scheiden, heeft de politie gebruik gemaakt van de wapenstok.

De vijf verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Een 57-jarige man uit Zutphen is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hij was gewond geraakt door een bierfles. Naast het horen van de verdachten moeten er in de komende dagen meerdere getuigen worden verhoord. De politie maakt proces-verbaal op.