Zwarte Crossers dronken achter het stuur

Geplaatst op 23 juli 2012, om 18:28 uur

LICHTENVOORDE – De politie heeft maandagochtend meerdere automobilisten betrapt die nog beschonken waren na het Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde, terwijl naast hen een wel geheel nuchtere passagier zat.

Van de 3632 gecontroleerde bestuurders bleken er 36 nog te veel alcohol in hun bloed te hebben. Er zijn twee rijbewijzen ingenomen, zegt de politie. Zij vindt dat de festivalgangers betere zogenoemde Bob-afspraken moeten maken.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Eén bestuurder blies eind van de ochtend nog ruim 1.6 promille en een andere 1,4 promille. Dat is zoveel dat de politie hun het rijbewijzen heeft ingevorerd.

De politie houdt al jarenlang op drie doorgaande wegen vanaf het festivalterrein alcoholcontroles op de ochtend na het driedaagse festival. Elk jaar lopen daarbij weer bestuurders tegen de lamp die last hebben van restalcohol. Dat wil zeggen dat ze zo veel hebben gedronken dat ze de volgende ochtend nog steeds niet helemaal nuchter zijn.

Niet alleen op alcohol werd gecontroleerd. Ook bekeurde de politie voor een losbreekreminrichting van een caravan, het rijden zonder rijbewijs en drie keer voor het illegaal gebruik van rode diesel. Eén iemand moest een openstaande boete dicht ter plekke aftikken.