Brummen maakt zich op voor kermisweekend - GelreNieuws.nl

Brummen maakt zich op voor kermisweekend

Geplaatst op 23 augustus 2012, om 20:45 uur


BRUMMEN
– Op diverse plekken in Brummen zijn de voorbereidingen al in volle gang voor de kermis aankomend weekend. Vrijdag gaat het feest bij Concordia van start en zaterdagmiddag start de kermis op het Marktplein.

In een weiland net buiten het dorp wordt door vrijwilligers van het St. Jans Gilde hard gewerkt om de zogenoemde Vogelweide gereed te maken. Maandag is daar het traditionele vogelschieten; het voor vele Brummenaren kermishoogtepunt.

In en rondom zaal Concordia is het komend weekend vier dagen feest. In de zaal staat elke avond een band. Daarnaast is er op de parkeerplaats een tent geplaatst. Daarin treedt iedere avond een muzikaal duo op. Op het terras staat op zondag- en maandagmiddag de inmiddels in Brummen bekende DJ Jan Smit.

Op het Marktplein werd donderdag begonnen met de opbouw van de kermis. Die kent dit jaar een vernieuwde opzet. De Calypso, die tientallen jaren naar Brummen kwam, heeft plaats gemaakt voor de Walking Street; een soort van Cake Walk met meerdere verdiepingen. Daarnaast staat er een Swing Mill, een wip – een bank – en natuurlijk de botsauto’s, draaimolen en kramen.

Kortom; Brummen is bijna klaar voor HET evenement van het jaar.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com