Dode, gewonden en ravage na ongeval A12

Geplaatst op 7 augustus 2012, om 17:55 uur


ARNHEM
– De A12 tussen knooppunt Grijsoord en Arnhem-Noord is dinsdag lang tijd afgesloten geweest na een ongeval. Daarbij kwam één persoon om het leven en raakte drie mensen gewond, waarvan één ernstig.

Het ongeluk gebeurde rond kwart voor zes. Een vrachtwagen met daarachter een aanhanger kwam vanuit de richting Duiven, reed door de middenberm en vangrail en kwam op de andere weghelft terecht. Daar ramde de combinatie vier auto’s en twee bestelbusjes. De combinatie kwam in de bossage aan de andere kant van de weg tot stilstand. Meerdere slachtoffers zaten bekneld in hun voertuigen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het dodelijke slachtoffer is volgens de politie een 25-jarige man uit het Duitse Dortmund. Daarnaast raakte een 46-jarige man uit Didam zwaargewond toen hij met zijn auto bekneld was komen te zitten onder de vrachtwagen. Een vrouw uit Arnhem moest ook vanwege haar verwondingen naar het ziekenhuis. Over haar leeftijd is nog niets bekend, zei een politiewoordvoerder ’s avonds.

De chauffeur van de vrachtwagen, een 61-jarige man uit Zwanenburg, raakte ook gewond, maar is naar verluit buiten levensgevaar. Hij verblijft momenteel in het ziekenhuis. Zodra het mogelijk is zal de politie hem horen. Naast hem zat een 58-jarige man uit Haarlemmermeer. Hij kwam met de schrik vrij.

Een traumahelikopter kwam ter plaatse voor medische assistentie. Deze landde op de rijbaan. Ambulances reden af en aan. De gewonden zijn naar ziekenhuizen in de regio gebracht. Eén persoon met de traumaheli, anderen per ambulance.

De aanrijding zorgde voor lange files op de snelweg. Ter hoogte van knooppunt Maanderbroek werd een omleiding ingesteld. Verkeer richting Arnhem moest de borden Barneveld en Apeldoorn volgen via de A30, A1 en A50.

De politie zoekt getuigen van de aanrijding. Met name weggebruikers die achter de vrachtwagen reden en het ongeluk mogelijk hebben zien gebeuren.