KVS-moeder neemt na 25 jaar afscheid

Geplaatst op 12 augustus 2012, om 13:39 uur


BRUMMEN
– José Wolfs, ook wel de moeder van de KVS genoemd, nam vrijdag na 25 jaar in de werkgroep te hebben gezeten afscheid van de Kinder Vakantie Spelen in Brummen. Vrijwilliger is ze al veel langer. “Als kind deed ik al mee en daarna hielp ik als begeleider voor de kinderen.”

De Kinder Vakantie Spelen worden elk jaar in de een na laatste week van de grote schoolvakantie gehouden. Niet alleen in Brummen, maar ook in Eerbeek. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen meedoen. Dit jaar werden er onder andere hutten gebouwd, een vossenjacht gespeeld en kon er een frisse duik in het zwembad worden genomen. Kinderen vanaf 9 jaar konden van woensdag op donderdag blijven slapen en liepen ’s avonds een spooktocht door het bos. De KVS wordt traditiegetrouw op vrijdagmiddag afgesloten met optredens door de verschillende groepen kinderen. Ouders zijn dan ook uitgenodigd. Dit jaar was het thema circus, dus daar wisten de kinderen wel raad mee.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Na de optredens werd José in het zonnetje gezet. Als dank voor haar inzet keer zij een KVS-bedeltje voor aan haar armband. Ook haar man Bert, die zich met hard en ziel inzette voor de KVS, kreeg een kleine attentie van de werkgroep. En natuurlijk kon een grote bos bloemen en een groepsfoto niet ontbreken.

Voor José is een goede opvolger gevonden. Edwin Assië zal het stokje van haar overnemen. Hij zat al eerder in de werkgroep, maar stopte twee jaar geleden.