Nederland leeft mee met dakloze Joop (60)

Geplaatst op 31 augustus 2012, om 10:41 uur

ZUTPHEN – Nederland leeft mee met de dakloze 60-jarige Joop van Reen die al een maand op de parkeerplaats van het Graaf Ottobad in Zutphen bivakkeert. Dat meldt Hart van Nederland. De redactie wordt overspoelt met reacties uit het hele land naar aanleiding van de uitzending van donderdagavond.

Sinds de dood van zijn partner is hij in de financiële problemen geraakt. Hij is dakloos geraakt en kan nergens terecht. Al weken woonde hij samen met zijn hondjes in zijn auto op het parkeerterrein van het zwembad. De politie heeft zijn auto nu ingenomen en de hondjes zijn naar een asiel gebracht. De medewerkers van het zwembad vinden het mensonterend dat Joop zo aan zijn lot over wordt gelaten. Zij zetten nu alles op alles om Joops leven weer op de rit te krijgen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Naar aanleiding van de uitzending heeft zich donderdagavond een vrouw gemeld die Joop een nacht onderdak wilde bieden. Die nacht heeft Joop dus eindelijk weer in een fijn bed geslapen. Vrijdag komt al het zwembadpersoneel bij elkaar om alle reacties die zijn binnengekomen door te nemen. Ze hopen dat ze zo een goede verblijfplaats voor Joop kunnen vinden en dat hij weer een mooie toekomst tegemoet kan gaan.