62 aanhoudingen bij Ground Zero Bussloo

Geplaatst op 2 september 2012, om 12:31 uur

BUSSLOO – Tijdens festival Ground Zero in Bussloo zijn in de nacht van zaterdag op zondag in totaal 62 mensen aangehouden. 38 van hen zijn door de officier van justitie bekeurd of gedagvaard in verband met drugsbezit.

De hoogste boete was 580 euro en er zijn twee werkstraffen van 104 en 40 uur opgelegd. Op het terrein heerste een ‘zero tolerance’-beleid. Bezoekers met drugs werden opgepakt en naar een zogeheten SAFE-street gebracht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De SAFE-street was naast het festivalterrein ingericht. SAFE staat voor Selecteren Aanhouden Fouilleren en Escorteren. Na de eerste selectie in de SAFE-street werden aangehouden verdachten met een bus naar het politiebureau gebracht. Hier werd de verdere procedure afgerond. Ook werd de toegangskaart in beslag genomen. De verdachten waren tussen de 18 en 37 jaar.

Na afloop van het feest hield de politie grote alcohol- en drugscontroles. Zo’n 2100 bestuurders moesten blazen. Zeven van hen hadden teveel gedronken. Vijf mensen hadden vermoedelijk drugs gebruikt. Van hen is een bloedproef afgenomen om vast te stellen hoeveel drugs er was gebruikt.