Elf jaar cel voor doden Van Ravenhorst

Geplaatst op 11 september 2012, om 15:38 uur

ARNHEM – Een 38-jarige autohandelaar uit Eerbeek is veroordeeld tot 11 jaar cel voor het doden van collega-handelaar Henk van Ravenhorst uit Beekbergen. Het gerechtshof in Arnhem veroordeelde hem dinsdag voor doodslag. Het Openbaar Ministerie (OM) had 16 jaar geëist wegens moord. De rechtbank legde eerder ook 16 jaar op wegens moord, na een strafeis van 14 jaar.

De Eerbekenaar ontkende lange tijd iets van doen te hebben met de dood van Henk van Ravenhorst. In hoger beroep gaf hij toe dat hij Ravenhorst met messteken om het leven bracht, hoewel hij ontkende dat het met een vooropgezet plan was zoals het OM betoogde.

Van Ravenhorst werd met 12 messteken gedood toen hij naar het bedrijf van de Eerbekenaar ging om geld te innen dat hij nog tegoed had. De Eerbekenaar had kort tevoren zeil, touw en tape gekocht, waardoor het OM denkt dat hij alles vooraf kil en bedachtzaam plande. Het hof denkt echter dat hij die spullen ook voor zijn bedrijf gekocht kan hebben en zijn schuldeiser in een opwelling kan hebben gedood zoals hij beweert.

Na de fatale ruzie dumpte de Eerbekenaar het lichaam van zijn collega in de Veluwse bossen, waar het pas 19 januari werd gevonden. Zijn gesleep met het lichaam leek volgens het hof ook eerder geïmproviseerd dan uitgestippeld.