Grote verkeerscontrole op N348 bij Brummen

Geplaatst op 28 september 2012, om 12:52 uur


BRUMMEN
– Bij een grote verkeerscontrole op de N348 bij Brummen heeft de Belastingdienst donderdagmiddag- en avond drie auto’s in beslag genomen. De politie gaf een 30-jarige automobilist uit Warnsveld 200 euro boete, omdat hij een ploerterdoder, een verboden wapen, in zijn auto had liggen.

Tijdens de controle werden voertuigen selectief van de weg gehaald. Gegevens van zowel de bestuurder als het voertuig werden gecontroleerd. In totaal werden 99 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer: onverzekerd rijden, het niet handsfree bellen, het niet kunnen tonen van het rij- en kentekenbewijs, rijden met gladde banden en het niet dragen van de autogordel, aldus de politie.

Bij 326 bestuurders werd door agenten een blaastest afgenomen. Eén van hen kreeg een bekeuring omdat hij teveel alcohol had gedronken. Hij blies een promillage van 0,9. In totaal werd 466 euro aan openstaande boetes geïnd.

De belastingdienst heeft 11.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd en op 24 auto’s is beslag gelegd. Drie auto’s werden direct in beslag genomen.

Op de Arnhemseweg in Leuvenheim controleerde de politie op snelheid. Van de 4269 passanten reden er 146 te hard. Zij kregen een prent. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/uur, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Aan de controle werkten naast de politie ook het Verkeershandhavingsteam, de Vreemdelingenpolitie, Parketpolitie, de Koninklijke Marechaussee, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Belastingdienst en Provinciale Waterstaat mee.