Ontploffing bij brand autobedrijf Brummen

Geplaatst op 8 september 2012, om 03:21 uur


BRUMMEN
– Het pand van autobedrijf Hans Berkelder aan de Zutphensestraat in Brummen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag flinke schade opgelopen door een ontploffing bij een brand. Er raakte niemand gewond.

Het ontploffing werd rond 0.45 uur door buurtbewoners gehoord, die direct 112 belde. Ook de eigenaar was door de particuliere alarmcentrale in kennis gesteld, omdat het inbraakalarm afging. Hij was eerder ter plaatse dan de brandweer en startte een eerste blusactie. De brandweer nam de bluswerkzaamheden over, waarna het vuur snel onder controle was.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De brand woedde in een ruimte naast de werkplaats waar banden waren opgeslagen en een bandenmachine en een vat met olie stonden. In het vat woedde het vuur. Mogelijk is door de vrijgekomen gassen de ontploffing ontstaan.

De schade aan het pand is groot. “Het dak is een stuk omhoog geblazen en muren zijn ontzet”, aldus een woordvoerder van de brandweer. Stichting Salvage is ingeschakeld voor de afhandeling van de schade. In de desbetreffende ruimte kan niet gewerkt worden. Eerst zal alle schade moeten worden hersteld.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het Team Brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek.