Zeven kalveren dood na aanrijding Brummen - GelreNieuws.nl

Zeven kalveren dood na aanrijding Brummen

Geplaatst op 27 september 2012, om 15:51 uur

BRUMMEN – In een file – ontstaan na een aanrijding – op de Wapsumsestraat N345 bij Brummen is donderdagmiddag een verkeersongeval gebeurd. Zeven kalveren zijn daarbij om het leven gekomen. De inzittenden van de twee betrokken voertuigen kwamen met de schrik vrij, meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde kort na 13 uur. Door een aanrijding tussen twee auto’s op de rotonde met de N348 en Kwazenboschweg was een file ontstaan. Bij dat ongeluk raakte niemand gewond. De bestuurder van een bestelbus, een 20-jarige man uit Woerden, zag te laat dat het verkeer voor hem stil stond. Hij botste met hoge snelheid achter een trailer met daarin in totaal twintig kalveren. De trailer kwam tegen de trekkende auto, bestuurd door een 43-jarige man uit de gemeente Voorst, waardoor twee kalveren uit de trailer vielen. Eén overleed direct, de ander bezweek later aan zijn verwondingen. Vijf andere koetjes moesten door een dierenarts worden afgemaakt, aldus een politiewoordvoerder.

De kalveren die het ongeval hebben overleefd zijn met een andere veewagen verder vervoerd. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeluk.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com