Zutphen: omstanders wijzen weg naar dieven - GelreNieuws        

Zutphen: omstanders wijzen weg naar dieven

Geplaatst op 21 september 2012, om 12:43 uur

ZUTPHEN – De politie heeft dinsdag in Zutphen, mede dankzij de hulp van omstanders, een 25-jarige man uit Doetinchem en een 23-jarige vrouw uit de gemeente Berkelland aangehouden voor winkeldiefstal.

Surveillerende agenten werden rond sluitingstijd van de winkels aangesproken door een jonge vrouw die meldde dat in de Beukerstraat in Zutphen iemand liep die kort daarvoor bij een winkel goederen had weggenomen zonder te betalen. Andere omstanders wezen de agenten de goede richting. Op een parkeerplaats aan de Polsbroek zagen de agenten twee vrouwen die achter twee winkeldieven aanzaten. De dieven werden door de agenten staande gehouden. Ze waren in bezit van kledingstukken met een waarde van 260 euro, die ze zonder te betalen hadden weggenomen bij een zaak in de Sprongstraat.

Op het politiebureau bleek dat ze eerder die dag ook bij een kledingzaak aan de Beukerstraat goederen met een waarde van 50 euro hadden weggenomen. Daarnaast had het duo bij een winkel aan de Polsbroek een lamp gestolen. De man en de vrouw zijn na verhoor vrij gelaten.