Bonnenregen bij verkeerscontrole Apeldoorn - GelreNieuws        

Bonnenregen bij verkeerscontrole Apeldoorn

Geplaatst op 26 oktober 2012, om 16:40 uur

APELDOORN – De Apeldoornse politie heeft donderdag 25 oktober samen met diverse partners een grootschalige verkeers- en veiligheidscontrole gehouden. De controle vond plaats op het terrein van de Amerikahal in Apeldoorn.

Aan de controle werkten naast de politie, ook de Vreemdelingenpolitie, het Korps Landelijke Politiediensten, de gemeente Apeldoorn, de Parketpolitie, de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en Veilig Verkeer Nederland mee.

De politie haalde selectief voertuigen van de weg voor een controle op verkeerszaken. Daarnaast is ook gekeken naar andere veiligheidsaspecten. Zo werd er ook gecontroleerd op inbrekerswerktuig en gestolen goederen.

Gegevens van zowel bestuurder als voertuig werden gecontroleerd. In totaal schreef de politie 72 processen-verbaal uit voor ondermeer: onverzekerd rijden, niet handsfree bellen, niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, niet kunnen tonen van het rijbewijs, rijden met gladde banden en het niet dragen van de autogordel.

Op de Gildenlaan en de Matenpoort in Apeldoorn werden bestuurders gecontroleerd op hun snelheid door middel van een radarcontrole. 60 passanten overschreden de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/uur, waar ter plaatse een maximum snelheid van 50 km/uur geldt.

Vijf personen hebben openstaande vorderingen bij de Belastingdienst betaald. Op 23 auto’s is beslag gelegd. Negen van deze auto’s werden ter plekke in beslag genomen en afgevoerd.