Feest in Eerbeek loopt volledig uit de hand - GelreNieuws        

Feest in Eerbeek loopt volledig uit de hand

Geplaatst op 29 oktober 2012, om 13:28 uur

EERBEEK – Een feest achter een woning aan de A.C.W. Staringstraat in Eerbeek is zondagavond volledig uit de hand gelopen. Bij een huis in een straat verderop werden de ruiten ingegooid en de ruit van een auto vernield. De ‘feestvierders’ keerden zich tegen de politie. Vijf van hen zijn aangehouden.

Bij de politie kwam rond 19.15 uur de melding binnen van de vernielingen aan de Ruijgenbosweg. Een van de later aangehouden verdachten, een 35-jarige man uit Eerbeek vluchtte naar het feest. Agenten werden uitgescholden en bedreigd.

Eén van de feestgangers, een 15-jarig meisje uit Apeldoorn, sloeg zelfs één van de agenten. Zij is daarom aangehouden, waarbij zij zich hevig verzette. Tijdens haar aanhouding probeerde een 47-jarige man uit Apeldoorn dit te verhinderen door de agenten hardhandig bij haar weg te houden. Ook hij is aangehouden.

Terwijl de agenten het feest wilden stoppen, werd één van hen aangevallen door een 17- jarige jongen uit Eerbeek. Hij probeerde de agent te slaan, waarop hij is aangehouden. Ook werd een 47-jarige man uit Eerbeek aangehouden voor het belemmeren van deze aanhouding. Alle verdachten zijn naar het politiebureau in Apeldoorn overgebracht, waar ze zijn ingesloten voor verhoor.