Grof geweld rond kraakpand in Apeldoorn - GelreNieuws        

Grof geweld rond kraakpand in Apeldoorn

Geplaatst op 1 oktober 2012, om 19:33 uur

APELDOORN – De politie heeft zondag in een kraakpand aan de Handelstraat in Apeldoorn een agressieve hond neergeschoten en vijf krakers opgepakt. Later werd nog een zesde kraker aangehouden omdat die met zijn auto door de wijk scheurde en bewoners omver dreigde te rijden.

De problemem begonnen nadat een hond van een van de krakers de hond van een voorbijganger had doodgebeten. Dat gebeurde terwijl agenten stonden te praten met de kraker, een 27-jarige Apeldoorner, over een melding dat bij het pand een gewapende man rondliep. De gewonde hond is meegenomen door de dierenambulance, maar overleed later. De bijtende hond is in beslag genomen.

Kort na het incident kwamen drie krakers naar buiten, een 34-jarige Apeldoorner, een 23-jarige vrouw uit Heerde en een 32-jarige man uit Deventer. Omdat het risico bestond dat een van hen gewapend was, zijn zij aangehouden.

Meteen daarop hoorden de agenten glasgerinkel; een 38-jarige Apeldoorner wilde via een raam het pand ontvluchten. Ook deze man is aangehouden.

De agenten namen geen risico en doorzochten het pand met een politiehond. Op de vierde verdieping vonden de agenten een 32-jarige man uit Deventer die plotseling opdook en weigerde zijn handen te laten zien. De man werd door de politiehond gegrepen en vervolgens aangehouden. De Deense dog van de man keerde zich tegen de agenten die de hond neergeschoten. De hond bezweek na een operatie. De Deventenaar is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Daarna is het pand met behulp van een explosievenhond doorzocht.

Aan het eind van de middag werd ook de 27-jarige kraker aangehouden wiens hond die ochtend in beslag was genomen. De man bleek in zijn auto door de wijk te scheuren. Volgens de politie moesten meerdere buurtbewoners opzij springen om niet te worden aangereden. De man werd op de Vosselmanstraat aan de kant gezet. Zijn auto is in beslag genomen. De man is na verhoor heengezonden.

De politie is in overleg met justitie en de gemeente over verdere maatregelen.