Man klem tussen treinwagons in Zutphen

Geplaatst op 12 oktober 2012, om 17:22 uur


ZUTPHEN
– Een 35-jarige buitenlandse man is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in de werkplaats van Strukton en Arriva aan de Pollaan in Zutphen. De man was bezig op een nieuwe Arriva-trein.

Volgens de politie gebeurde het incident rond de klok van 16 uur. De man was op een stellage bezig met werkzaamheden bovenop een treinwagon. Door een nog onbekende oorzaak viel de man tussen twee treinwagons. Daar kwam hij klem te zitten. De brandweer moest er aan te pas komen om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Volgens een woordvoerster van Strukton is het slachtoffer een medewerker van het Zwitserse bedrijf Stadler. Die levert de nieuwe treinen voor vervoerder Arriva. Over niet al te lange tijd vervangen die de treinen van Syntus.

De splinternieuwe werkplaats van Strukton is onlangs op 5 oktober geopend. De inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (voorheen Arbeidsinspectie) stelt een onderzoek in naar het gebeurde.