Man zorgt voor onrust bij basisscholen in Ulft

Geplaatst op 30 oktober 2012, om 13:48 uur

ULFT – De politie heeft de afgelopen maand twee meldingen gekregen, dat een man jonge kinderen in Ulft zou hebben gevolgd. In één geval zou hij achter een jongen aangerend hebben.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie heeft de afgelopen weken twee meldingen gekregen, dat een man in een blauwe (bestel)auto met zijn voertuig achter basisschoolkinderen aan had gereden. In één geval, en dat was gisteren op de Middelgraaf, zou hij rond 08.30 uur zelfs achter een jongetje aangerend hebben.

Deze twee meldingen zorgen voor onrust bij kinderen en hun ouders. Ook bij de directies van de plaatselijke basisscholen is aandacht voor deze meldingen. De wijkagent heeft hierin een belangrijke rol en heeft contact met de basisscholen gehad. De Mariaschool heeft ouders onder andere op haar website op de hoogte gebracht van de het gebeurde.

De meldingen over de onbekende man in het blauwe voertuig lopen uiteen. In het ene geval heeft men het over een blauwe auto, in het andere geval zou het om een blauw busje met geblindeerde ramen gaan. Het voertuig zou een Nederlands kenteken hebben.

De politie wil graag in contact komen met ouders van basisschoolkinderen, die zich herkennen in het hier geschetste. Zelf voert de politie extra surveillances uit rond de tijden dat de basisscholen aan en uit gaan.

Tips en meldingen zijn welkom op 0900 – 8844.