Vuurwapens en drugs in kraakpand A’doorn - GelreNieuws.nl

Vuurwapens en drugs in kraakpand A’doorn

Geplaatst op 3 oktober 2012, om 20:35 uur


APELDOORN – In het kraakpand aan de Handelstraat in Apeldoorn is woensdag een vuurwapen en een kleine hoeveelheid drugs gevonden. Militairen en agenten met speurhonden doorzochten het pand nadat de Mobiele Eenheid (ME) het ’s ochtends had ontruimd. Er zijn twee arrestaties verricht.

Het kraakpand werd na de ontruiming afgesloten, omdat er een vreemde lucht hing. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat het niet om schadelijke stoffen gaat. In de kelder zijn wel een mogelijk gevaarlijke vloeistoffen aangetroffen. De gemeente neemt maatregelen om het chemische afval te laten verwijderen. Het pand werd dicht getimmerd.

Een 24-jarige Apeldoorner die zich niet kon legitimeren en een 32-jarige man uit Deventer, die vermoedelijk drugs bij zich had werden aangehouden. Na verhoor op het politiebureau zijn ze weer vrijgelaten.

Zondag werd in het gebouw een agressieve hond neergeschoten, nadat het dier een agent aanviel. Vijf  krakers werden aangehouden. Later werd nog een zesde kraker opgepakt, omdat die met zijn auto door de wijk scheurde.

De problemen begonnen nadat de hond van één van de krakers de hond van een voorbijganger had doodgebeten. Getuigen hadden bij de politie gemeld dat bij het pand een gewapende man rondliep.

Het pand aan de Handelstraat staat al jaren leeg.

Video: Omroep Gelderland

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com