Acht arrestaties lost tientallen zaken op

Geplaatst op 14 november 2012, om 14:13 uur

ARNHEM –  De recherche van Zevenaar denkt dat ze met de aanhouding van acht verdachten de een reeks van enkele tientallen misdrijven te hebben opgelost. Eén van de aanhoudingen is een 20-jarige Brummenaar, hij zit nog vast.

De recherche van Zevenaar slaat hiermee een grote slag. De zaken waren gepleegd in de gemeenten Apeldoorn, Rijnwaarden, Duiven en Zevenaar, in de periode gelegen vanaf eind mei 2010 en begin september 2012. De zaak kwam begin september van dit jaar aan het licht toen rechercheurs in een ander onderzoek in Pannerden stuitten op een hennepkwekerij in een schuur bij een 21-jarige Pannerdenaar.

Toen destijds de politie ook bij de man huiszoeking deed stuitte ze op het vinden van twee vuurwapens, een replicawapen en een mes. Ook kwamen er drie gestolen fietsen, diverse auto- en bromfiets onderdelen en een gestolen bromfietsframe aan het licht. De Pannerdenaar werd daarbij aangehouden.

Bij aanvullend onderzoek kwamen de overige verdachten in beeld die bij meerdere zaken in dit verband bleken te zijn betrokken, namelijk drie inwoners van Pannerden van16, 19 en 41 jaar, een 20-jarige man uit Brummen, een 20-jarige Duivenaar, een 25-jarige zonder vaste woonplaats en een 20-jarige man uit Arnhem.

In een van de zaken waarover door de verdachten was verklaard ging het om een in scene gezette woninginbraak, waarbij uiteindelijk voor ruim 5.000 euro aan verzekeringsgeld werd geïnd. In een ander geval werd verklaard over een inbraak in een Apeldoorns restaurant, waar voor 1.000 euro aan contant geld buit was gemaakt. Verder zijn verklaringen afgelegd over meerdere auto-inbraken en dar er soms zelfs meer op een dag werden gepleegd in Duiven, Groessen, Pannerden en Zevenaar en de verdeling van de buit. Van alle verdachten zit alleen de Brummenaar nog vast, de overigen zijn in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld.