Drie aanhoudingen na uitlachen onwelwording

Geplaatst op 4 november 2012, om 12:57 uur

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Zutphen twee jongens uit Zutphen van 18 en 19 jaar en een 18-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden omdat zij zich vervelend gedroegen. Ze lachten twee meisjes uit toen ze onwel waren geworden. 

Agenten kregen omstreeks 01.15 uur de melding dat twee meisjes op het Hubertusplein in Zutphen onwel waren geworden. Zij zagen dat twee jongens de meisjes uitlachten en een woordenwisseling kregen met vrienden van de meisjes. Omdat de agenten tussen beide moesten komen konden ze op dat moment geen hulp verlenen aan de meisjes. De agenten verzochten de twee jongens verschillende keren om weg te gaan, maar de jongens reageerden hier niet op en gingen in discussie met de agenten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Nadat de agenten de jongens naar de andere kant van het Hubertusplein hadden gedirigeerd, kwam de jongens toch terug en waren ze weer vervelend in de richting van de onwel geworden meisjes. De jongens werden wederom weggestuurd, maar kwamen even later samen met een derde jongen terug. Nadat de jongens ook nu niet voldeden aan de vordering om weg te gaan zijn ze aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau. Met een boete zijn ze na verhoor in vrijheid gesteld.