Kluis met jachtwapens gestolen

Geplaatst op 20 november 2012, om 15:11 uur

DE HEURNE – Bij een inbraak in een woning aan de Oldenhofsdijk in het buurtschap de Heurne is op maandag onder meer een kluis met enkele jachtgeweren en een geringe hoeveelheid munitie gestolen. Tips zijn welkom bij de politie.

De inbraak werd aan het begin van de middag ontdekt. De woning ligt in het buitengebied en de bewoner is vroeg in de ochtend weggegaan. Toen hij rond het middaguur thuis kwam, ontdekte hij de inbraak. Er was een deur geforceerd en de woning bleek doorzocht. Daarbij zijn diverse spullen gestolen. Het belangrijkste is een lichtgrijze kluis met enkele jachtgeweren en bijbehorende munitie. Het gaat om een kleine hoeveelheid munitie. De kluis heeft een afmeting van 1.40 cm (hoog), 50 cm breed en 40 cm diep en weegt enkele tientallen kilo’s.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie is direct een onderzoek gestart en het Team Forensische Opsporing stelt een onderzoek in de woning in. Ook is er een buurtonderzoek gestart. De bewoner is jachtaktehouder en voor zover nu bekend, heeft hij volgens de regels gehandeld.

De politie stelt een onderzoek in en vraagt tips te melden via 0900 – 8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.