Man (76) aangehouden met 70 kilo hennep - GelreNieuws.nl

Man (76) aangehouden met 70 kilo hennep

Geplaatst op 2 november 2012, om 17:48 uur

DOETINCHEM – De politie heeft in de vroege ochtend van donderdag een 76-jarige man uit Leidschendam aangehouden op de Bedrijvenweg in Doetinchem. In de bus waar de man in reed lag 70 kilo net geoogste hennep.

De politie hield de bus in Doetinchem donderdagochtend rond 04:20 uur ter controle staande omdat het rijgedrag van de man verdacht overkwam. Toen uit de bus een sterke wietlucht kwam werd ook de laadruimte van de bus gecontroleerd, en trof de politie de hennep aan.

De politie stelde een onderzoek in naar de herkomst van de drugs en heeft donderdag aan het eind van de middag een lege hennepkwekerij ontmanteld op de zolder van een stal in Westendorp. De 48-jarige bewoonster van de woning op hetzelfde terrein is aangehouden.

Hier was de partij drugs vermoedelijk net geoogst. In twee ruimten bleken bijna 400 planten te hebben gestaan. De stroom voor deze kwekerij werd illegaal afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. Alle apparatuur en spullen die in de kwekerij zijn aangetroffen zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook de bus waar de 76-jarige in reed en de hoeveelheid drugs die in de bus lag zijn in beslag genomen.

De man en de vrouw zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com