Man opgepakt voor woninginbraak 2008

Geplaatst op 5 november 2012, om 16:56 uur

APELDOORN – De politie heeft zondagavond een 42-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij wordt verdacht van meerdere bedrijfsinbraken en een woninginbraak in 2008 in Schalkhaar.

De politie kon de man linken aan een aantal van de inbraken, waaronder de woninginbraak uit 2008, dankzij dna-hits. Naast de woninginbraak in Schalkhaar kwam de verdachte op deze manier ook in beeld als pleger van inbraken in horecagelegenheden aan de Hoofdstraat en het Marktplein in Apeldoorn. Beide inbraken vonden plaats in hetzelfde weekend, in juni 2012.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tot slot kon de man ook nog worden aangemerkt als verdachte van twee inbraken in horecagelegenheden aan de Van Kinsbergenstraat afgelopen weekend, dankzij beelden van het cameratoezicht in het horecagebied in Apeldoorn. De man wordt ervan verdacht in de vroege ochtend van zondag 4 november te hebben ingebroken in een kapperszaak aan de Van Kinsbergenstraat. En vrijdagochtend 2 november in een café aan dezelfde straat.

Bij alle inbraken bestond de buit uitsluitend uit geld. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.