Mannen mishandelen vrouw uit Apeldoorn

Geplaatst op 9 november 2012, om 15:07 uur

APELDOORN – In de nacht van donderdag op vrijdag zijn er twee 22-jarige mannen uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 19-jarige vrouw uit dezelfde woonplaats. De mannen probeerden te ontkomen maar konden toch worden aangehouden.

De agenten kregen een melding van mishandeling op de Hoofdstraat in Apeldoorn. Daar zou een 19-jarige vrouw zijn geslagen. Terwijl de agenten naar de plek toe reden, zagen ze op de kruising van de Kerklaan met de Paslaan een personenauto rijden. De agenten hadden het vermoeden dat de inzittenden betrokken waren bij de mishandeling. Ze hielden de automobilist staande, waarop de bestuurder uitstapte en er direct rennend vandoor ging. Een agent ging er achter aan en kon de 22-jarige man uit Apeldoorn aanhouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een andere agent sprak de twee passagiers aan die ook in de auto zaten. Hij vertelde ze dat ze aangehouden werden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling. Dit deed hij door een openstaand raam, omdat de portieren op slot zaten. Één van de passagiers ging op de bestuurdersstoel zitten en maakte aanstalten om weg te rijden. De agent stak daarom zijn arm door het raam van het achterportier om het te openen. Een 22-jarige man uit Apeldoorn, die op de achterbank zat, sloot het raam, waardoor de agent klem kwam te zitten. Hij wist los te komen voordat de auto wegreed. De inzittenden wisten te ontkomen.

Na een korte zoektocht zagen agenten één van de twee mannen lopen op de Generaal van Heutszlaan. Hij is aangehouden. De tweede man is niet meer gevonden. Het mishandelde meisje was niet gewond geraakt. De verdachten zijn naar het politiebureau gebracht, waar ze zijn ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal tegen ze op.