Onderzoek naar brandstichtingen Doetinchem

Geplaatst op 26 november 2012, om 12:37 uur

DOETINCHEM – In de nacht van zondag op maandag 26 november hebben vier branden in het centrum van Doetinchem gewoed. De politie heeft een 25-jarige man uit Montferland aangehouden. Er wordt onderzocht of hij bij de brandstichtingen is betrokken.

In de vroege ochtend van maandag hebben er vier branden gewoed in het centrum van Doetinchem. De eerste werd rond 02.50 uur gemeld en hier bleek aan de Grutstraat een voordeur van horecazaak te branden. Ruim een halfuur later woedde er brand achter de Hema aan de Hamburgerstraat. Hier was rommel in een container (niet van de Hema) in brand gestoken en ook werden twee auto’s door brand verwoest.

Kort voor 04.00 uur moest de brandweer opnieuw uitrukken. Nu woedde er brand in een magazijn van een winkel aan de Dr. Huber Noodtplaats. Ook hier had men het vuur snel onder controle.

De politie ging na de eerste brand direct op zoek naar de mogelijke dader(s) en hield voor mogelijke betrokkenheid bij de branden een verdachte aan. Hij is ingesloten voor verhoor. Het team Forensische Opsporing is met een sporenonderzoek begonnen. Mensen die in verband met de brand bijzonderheden kunnen melden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Doetinchem via 0900-8844.