Politie controleert kinderen in de gordel - GelreNieuws.nl

Politie controleert kinderen in de gordel

Geplaatst op 12 november 2012, om 14:54 uur

WINTERSWIJK – Niet alleen zelf de gordel om, maar misschien nog belangrijker; ook de kinderen in de auto moeten in de gordel wanneer je deze naar school brengt. De politie in Winterswijk voert de komende tijd extra controles uit.

Er wordt vooral gecontroleerd in de omgeving van basisscholen. Regelmatig ziet de politie dat ouders hun kinderen ‘even snel’ naar school brengen en ze daarom zonder autogordel vervoeren.

De Winterswijkse politie wil ouders van kinderen nog eens extra attenderen op het belang van de autogordel. Samen met Veilig Verkeer Nederland komen politieagenten de komende maanden in actie op verschillende locaties in Winterswijk. Klein of groot: een kind zonder autogordel in een auto vervoeren is niet veilig. Het risico dat het bij een aanrijding ‘gelanceerd’ wordt, is wel degelijk aanwezig. Met een autogordel is de kans dat je gewond raakt bij een botsing veel kleiner.

De basisregel luidt: alle kinderen tot 18 jaar EN kleiner dan 1.35 meter moeten gebruik maken van een autostoeltje of zittingsverhoger in combinatie met een gordel.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com